pic

Pitajte poslanike I poslanice iz raškog okruga!

Moj poslanik

Glas juga Srbije za jednake šanse svih građana

Organizacija Proaktiv pokrenula je projekat Poverenje u parlament sa ciljem da građanima Niša, Prokuplja, Vranja, Leskovca, Svrljiga, Aleksinca, Surdulice, Žitorađe i Bujanovca približi njihove narodne poslanike i poslanicima pruži jasnu sliku, uvid i kontakt sa građanima i problemima koje oni imaju u svakodnevnom životu a na koje oni svojim odlukama u Narodnoj Skupštini mogu da utiču.

Glavni cilj projekta je unapređenje komunikacije između građana i izabranih narodnih poslanika, kroz jačanje uloge građana kao pojedinaca u procesu donošenja odluka.

Moderni parlament, za koji se mi zalažemo, je organizacija vlasti u kojoj su građani direktno uključeni u donošenje odluka, a preko svojih poslanika odlučuju o svojim potrebama i interesima od značaja za svakodnevni život. Nedostatak informacija, činjenica da naši poslanici nisu u dovoljnoj meri transparentni i nemaju dovoljno odgovornosti u radu značajno otežava situaciju. Informisanost je preduslov građanskog aktivizma, a vizija naše organizacije je Srbija proaktivnih građana! Trenutna situacija nije dobra. Građani zapravo i ne poznaju svoje poslanike.

Hajde da se upoznamo kroz ovaj projekat i pokažemo da poslanici sa juga Srbije žele da urade nešto dobro za svoje sugrađane/ke.

Novosti

Pratimo aktivnosti poslanika iz Raškog okruga

zoosk add friend pick up lines involving honey