MIlija Miletić

Milija Miletić

Ujedinjena seljačka stranka, Svrljig

Biografija

Rođen je 1968. u selu Plužina kod Svrljiga. Živi u Svrljigu. Po zanimanju je veterinarski tehničar. Politikom se bavi od 2002. godine, a pre toga je bio sindikalni aktivista. 2004. izabran je za zamenika predsednika Opštine. Posle izbora 2008. postao je predsednik Opštine.

  Odlukom većine u Skupštini decembra 2009. smenjen sa tog mesta. Samo 4 meseca kasnije vratio se na vlast i to u koaliciji sa SRS. Novembra 2010. godine Ujedinjena seljačka stranka, koju je Miletić osnovao, zvanično je registrovana. Do tada je bila grupa građana. Sedište stranke je u Svrljigu. Nakon izbora u maju 2012.godine ponovo je izabran za predsednika Opštine. Nakon što je na parlamentarnim izborima 2014. godine ušao u Skupštinu Srbije sa liste SNS, sredinom aprila je podneo ostavku na funkciju predsednika Opštine. Na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila 2016.godine, ponovo je izabran za narodnog poslanika.
Na redovnim parlamentarnim izborima 21. juna 2020. godine, izabran je po treći put za narodnog poslanika.
Oženjen je. Otac dvoje dece.
Pročitajte više

Članstvo u odborima

 • Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu (član)
 • Odbor za prava deteta (član)
 • Odbor za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva (zamenik člana)

Postavite pitanje poslaniku

  Najnovije vesti

  Pitanja i odgovori

  Milija Miletić

  Kakvo je vaše mišljenje u vezi aerodroma u Nišu za koji se spekuliše da će preći u vlasništvo države, imajući u vidu da ste u Skupštini hvalili rezultat rada aerodroma?

  I ja sam iznenađen i zatečen ovakvom inicijativom jer do pre deset dana o tome i preuzimanju niškog aerodroma od strane Vlade Srbije tj. odricanje Grada Niša od vlasništva niko nije ni nagoveštavao da će biti, jer je bilo pohvala za funkcionisanje u prethodnih nekoliko godina. Samo je prošle 2017. godine bilo preko 300.000 putnika u više od 20 destinacija u Evropi po vrlo prihvatljivim cenam koje su bile i profitabilne za aerodrom a povoljne za putnike. Dobro za sve na jugoistoku Srbije. Sve se to odigralo posle odluke Gradskog Veća, gde moja Ujedinjena Seljačka Stranka nema svog većnika, ni ljude koji su dali informaciju, ni pitali za mišljenje. Po mom mišljenju, sve će razrešiti u narednom periodu kada će i Skupština Grada morati da se izjasni. Vlada Srbije će sa gradonačelnikom Grada Niša sigurno dati garancije za nastavak, makar i dosadašnjeg rada aerodroma i unaprediti ga tehnički, sa svim što je potrebno za veći kapacitet i veći broj letova na destinacijama po povoljnim cenama kao i do sada, jer su bile povoljne za stanovnike i turiste, za Niš i okolinu a i za dalje destinacije gde se letelo. Ja bih sačekao sa informacijama i dogovorima između grada i Vlade Republike Srbije i tek tada iznosio neke ocene i sugestije i ostalo. Nije dobro da se nešto osuđuje i kritikuje dok ne čujemo sve šta je potrebno. Aerodrom u Nišu je sada ekstra i dobro radio i nadam se da će raditi još bolje. Gradonačelnik je najodgovorniji jer je tako po zakonu i on to zna siguran sam. Sve najbolje za Niš i građane jugoistoka Srbije.