Посланик Милетић кренуо са скупљањем потписа за низ иницијатива

Слика
Посланик Милетић кренуо са скупљањем потписа за низ иницијатива
2 минута

У Нишу је почело прикупљање потписа за низ иницијатива које је покренуо посланик Милија Милетић. Након јучерашње конференције за медије посланик Милетић данас је говорио за платформу мојпосланик.рс о разлозима као и важности иницијатива.

Као што је представљено на конференцији у питању су 3 иницијативе:

  1. Иницијатива за измену пројекта и измештање наплатне рампе са малчанске петље на део новог ауто-пута изнад Просека.
  2. Иницијатива за хитну реконструкцију локалног пута од Врежинског булевара до малчанске петље.
  3. Иницијатива за хитно реконструисање пруге Ниш–Зајечар.

Посланик Милетић је у разговору истакао да ово није ништа ново, и да о овим темама говори уназад већ две године. Такође је истакао озбиљност проблема до којих може доћи, а као пример је навео превртање цистерни са амонијаком на траси пруге којој је потребна хитна реконструкција, посебно имајући у виду да се још 2007. године разматрало укидање саобраћаја на датој траси.

Иницијатива за измештање наплатне раме је од егзистенцијалног значаја за сам град. Посланик Милетић поставља питање, зашто би се Ниш затворио наплатним рампама са свих страна када је пре скоро 2 године наплатна рампа у Београду померена на око 30км од самог града. Ово би створило додатне проблеме и значајно отежало прилазак граду људима из региона али и повећало трошкове путовања. Такође лоше би утицало и на туризам пре свега Нишке бање која и овако има довољно проблема. Милетић иницијативе подноси као народни посланик који у потпуности подржава политику владе и позива све народне посланике са југа Србије да му се придруже јер је ово важно не само за Град Ниш који је регионални центар већ и остале градове у окружењу али пре свега за све грађане који живе у југоисточној Србији.

На крају, посланик је позвао грађане да подрже својим потписом иницијативу, сви заинтересовани могу дати подршку до 25. фебруара у Књажевцу, Сврљигу, Нишу и Зајечару на пулту иницијативе. У Нишу ће се потписи прикупљати свакодневно у Обреновићевој улици код ТЦ Калча у периоду од 10х до 12х. Док ће у суботу грађани моћи да подрже иницијативу и у Парку Светог Саве као и код Дурланске пијаце.

Посланик Милетић ће иницијативе представити у Народној скупштини Републике Србије у форми посланичког питања иза којег се нада да ће потписима стати више од 25.000 грађана.

Посланик је позвао грађане да му постављају питања на нашој платформи јер ће радо одговорити и учествовати у дискусији.

Повезано са