LAPČEVIĆ MILAN

Demokratska stranka Srbije, Niš

Biografija

Rođen je 8. oktobra 1969. godine. Živi u Nišu. Po zanimanju je diplomirani inženjer mašinstva.

Bio je izabran  za narodnog poslanika 2008. kada je bio šef odborničke grupe DSS u Skupštini grada Niša i član grupa prijateljstva sa Rumunijom i Češkom. Član je Glavnog odbora Demokratske stranke Srbije, predsednik Gradskog odbora i šef odborničke grupe DSS-a u Skupštini grada Niša. Nakon izbora 2012. izabran je za narodnog poslanika, a mandat mu je potvrđen i nakon vanrednih parlamentarnih izbora održanim 24. aprila 2016. godine.
Pročitajte više

Članstvo u odborima

Poslanik je zamenik predsednika Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, kao i zamenik člana Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo i Odbora za kulturu i informisanje.

Postavite pitanje poslaniku

  Najnovije vesti

  Pitanja i odgovori

  Milan Lapčević

  Današnja vlast otvara poglavlja o pristupanju EU. Otvara se poglavlje o vladavini prava, a ne poštuju se PRAVA DECE, najosetljivije grupe. Naime, deca na selima ili u gradovima koji nemaju vodovod, prinuđena su na individualne bunare, u kojima nemaju kontrolu vode. A u sredinama gde ima vodovoda, imaju? Postavlja se pitanje: zar nemaju sva deca ista prava po konvenciji UN, koju je Srbija potpisala?

  Naravno da bi sva deca ali i svi građani trebali da imaju ista prava i da svi imaju pristup zdravoj pijaćoj vodi, bez obzira gde žive, u gradu ili na selima. Zadatak vlasti je da u skladu sa sredstvima koja raspolaže da to omogući svima, a pre svega deci.
  Podržavam Vaš stav.

  Poštovani, u svim albanskim naseljima ima ulično osvetljenje izmedju sela, kanali reka su popločani i ozidani, ulice su široke i sa bankinama i autobuskim linijama dok u naselju Trnavska Reka je sušta suprotnost. Nema ulične rasvete izmedju sela, slaba struja, kanali reka su obrasli travom i plave njive i livade. Šta treba da radimo da idemo ili će neko pomoći kao Albanskoj strani. Napominjem da sam se obratio koordinacionom telu i opštinskoj upravi Preševa ali nista od toga. Molim vas za odgovor šta dalje da radim, koje su institucije koje nam mogu pomoći?

  Hvala Vam na pitanju i značajnim informacijama. To što ste opisali, nažalost samo potvrđuje koliko smo mi dezorjentisani i izgubljeni kao narod.
  Ja ću se koliko danas potruditi da stupim u kontakt sa koordinacionim centrom i nadam se da će to imati neki efekat. U prilogu vam ostavljam broj telefona. Javite se.