DUŠAN MILISAVLJEVIĆ

Demokratska stranka, Niš

Biografija

Rođen je 15. marta 1968. godine Nišu.
Profesor na Medicinskom fakultetu Niš, ORL specijalista.
Od 1997. godine član je Američke akademije ORL lekara. Od 2001. član Nemačkog udruženja ORL lekara. Od 2007. član Evropskog udruženja laringologa.

Od 2006. predsednik Opštinskog odbora DS Medijana. Od 2009. potpredsednik Gradskog odbora DS Niš. Od 2008. do 2011. član Izvršnog odbora Demokratske stranke.
Poslanik Demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije 2008−2012, 2012−2014. i 2014−2016. godine.
Govori engleski i nemački jezik.
1998. godine radio je mesec dana u Univerzitetskoj ORL klinici San Dijego, SAD.
Od 2001. do 2002. stipendista Švajcarske Vlade, boravio na ORL klinici, Cirih.
Oženjen suprugom Marijanom, otac ćerke Natalije.

Pročitajte više

Članstvo u odborima

Poslanik je član Odbora za zdravlje i porodicu

Postavite pitanje poslaniku

  Najnovije vesti

  Pitanja i odgovori

  Dušan Milisavljević

  Ima li izgleda da se pokrene pitanje olakšica pri kupovini lekova za dobrovoljne davaoce krvi?

  Dobrovoljni davaoci krvi preko svojih udruženja treba da se obrate resornom Ministarstvu zdravlja sa svojim zahtevima. Takođe mogu da svoje zahteve proslede i Odboru za zdravlje Skupštine Republike Srbije čiji sam član.

  Molim vas da mi odgovorite kome i gde da se obratim za moje stambeno pitanje. Stan u kome stanujem sa porodicom vraćen je vlasniku putem restitucije.Hvala.

  Kao lekar i naodni poslanik uglavnom se bavim stavrima iz oblasti zdravstva, socijale i nauke, ne volim da dajem bilo kakav savet iz oblasti za koje lično ne poznajem materiju.

  U samom pitanju nije jasno da li je gospodja Žaklina kupila stan koji je po restituciji vraćen ranijim vlasnicima. Ako je stan kupljen i u njenom je vlasništvu, mislim da ona ima sva zakonska prava da od države bude obeštećena, ali opet ponavljam ovo treba da vidi sa svojim advokatom.

  Kao narodni poslanik znam da je ovim zakonom solidno regulisan proces restitucije i da nije namera države da nekome ispravi nepravdu tako što bi nekome drugom naćiniti štetu.

  Možete li molim Vas da prosledite ovo pismo poslaniku Milisavljeviću kao odgovor na prethodno? Hvala unapred.

  Želim da Vas obavestim da je danas iz Skupštine Srbije zvanično prosleđen zahtev Ministarstvu zdravlja za dobijanje informacije.

  Obaveštavam Vas kada stigne odgovor.

  Poštovani profesore, da li ima nekih novosti u vezi Vašeg zahteva Ministarstvu zdravlja za dobijanje informacija o odbijanju naših specijalizacija (asistenti sa Medicinskog fakulteta u Nišu i Novom Sadu)? Izgleda da baš odugovlače sa komunikacijom.

  Nisam dobio odgovor na postavljeno poslaničko pitanje. Od ponedeljka ću jos jednom proveriti u Skupštini.

  Poštovani profesore, molim Vas za pomoć u vezi problema sa odobravanjem zdravstvenih specijalizacija Medicinskom fakultetu, pretkliničkim predmetima. Naime, nama troje iz Niša i koleginici iz Novog Sada odbijaju davanje odobrenja po drugi put (od početka 2017. god.), iako postoji pozitivna odluka dekanice i potpuna dokumentacija, i to bez ikakvog objašnjenja razloga takve odluke. Više puta smo pokušali da kontaktiramo sektor za organizaciju zdravstvene službe Ministarstva, koja se bavi ovim pitanjem, ali bez njihove volje da se uopšte upuštaju u razgovor. Da li možete da nam na bilo koji način pomognete po ovom pitanju? Takođe, ako imate neku informaciju koga bi mogli da kontaktiramo iz Ministarstva od ljudi koji odlučuju o dodeli specijalizacija, molim Vas da nas uputite?

  Poštovana Jelena, pošto u vašem mejlu nema dovoljno informacija vezanih za dobijanje specijalizacije pozvaću vas u toku dana na broj koji ste ostavili da mi bliže objasnite problem koji imate.

  Ministarstvo zdravlja raspisuje specijalizacije samo za oblasti koje su insuficijentne. Čujemo se i sve ću vam objasniti.