Dragana Barišić

Dragana Barišić

Srpska napredna stranka, Kruševac

Biografija

Rođena je 29. jula 1975. godine u Kruševcu. Osnovno i srednje obrazovanje završila je u Kruševcu, a zvanje doktora medicine stekla na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Specijalizaciju psihijatrije završila na Medicinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu.

Po završetku osnovnih studija i nakon obavljenog pripravničkom staža u Zdravstvenom centru u Kruševcu, radni odnos je zasnovala u Domu zdravlja u Kruševcu, kao lekar opšte medicine na poslovima u Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.  Od oktobra 2007. godine zaposlena je u Opštoj bolnici na Psihijatrijskom odeljenju, kao lekar specijalista psihijatrije. Učestvovala na brojnim naučno-stručnim skupovima.
Član je Srpske napredne stranke od osnivanja. Na izborima 2012. godine izabrana je za odbornicu u Skupštini grada Kruševca i predsednicu Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Kruševca. Na parlamentarnim izborima 2014. godine izabrana je za narodnu poslanicu u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Reizabrana na parlamentarnim izborima 2016. i 2020. godine.
Pročitajte više

Članstvo u odborima

  • Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja (član)
  • Odbor za zdravlje i porodicu (član)
  • Odbor za prava deteta (zamenik člana)

Postavite pitanje poslaniku