Слика
Заим Реџеповић

Заим Реџеповић

Странка правде и помирења
Рашки округ
Тутин

Биографија

Rođen je 4. septembra 1980. godine u Novom Pazaru. Osnovnu školu i Gimnaziju završio je u Tutinu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Celokupna politička karijera vezana mu je za pokret i institucije koje je osnovao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić. Član je Stranke pravde i pomirenja (ranije BDZ) od njenog osnivanja. Predsednik je opštinskog odbora u Tutinu, bio je član Glavnog odbora od osnivanja, a na poslednjem kongresu izabran je za potpredsednika Stranke pravde i pomirenja. Na predlog stranke i osnivača rahmetli Muamera Zukorlića bio je funkcioner u Vladi Republike Srbije i to državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a kasnije je obavljao i funkciju državnog sekretara u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Na parlamentarnim izborima održanim 3. aprila 2022. godine izabran je za narodnog poslanika u Skupštini Republike Srbije. Biran je i za većnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, na izborima održanim 2018. godine.

Trenutno je odbornik u SO Tutin. Dio svoje radne karijere proveo je kao sekretar u osnovnoj školi, a jedno vreme radio je na pravnim poslovima u javnom preduzeću za elektroprivredu – “EPS”. Radio je i kao profesor na predmetu “Ustav i prava građana” u tutinskoj Gimnaziji, kao i asistent-demonstrator na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Za vreme studija, iz hobija, bavio se i novinarstvom. Pisao je za beogradski dnevni list “Danas”, a kasnije i za reviju “Sandžak”.

Чланство у одборима

Члан
Одбор за права детета
Заменик члана
Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова

Питања упућена посланику

Овде можете да погледате сва питања која су упућена посланицима, као и то на колико питања и како је сваки посланик одговорио.

Нажалост нема питања са одговором упућених овом посланику.

Нажалост нема питања без одговора упућених овом посланику.