Слика
Усаме Зукорлић

Усаме Зукорлић

Странка правде и помирења
Рашки округ
Нови Пазар

Биографија

Усаме Зукорлић рођен 1992. године у граду Константини у Алжиру од оца рахнети Муфтије Муамера Зукорлића и мајке Умеје Абу Таха Зукорлић.

У Новом Пазару је завршио основну школу, затим средњу школу медресу Гази Иса-бег. Обнашао је функцију председника Младих две године од 2012 до 2014. Образовање наставља на Интернационалном универзитету у Новом Пазару где дипломира на праву, затим на Факултету за исламске студије где дипломира педагогију и комуникологију. У том периоду је обнашао функцију заменика директора Санџак телевизијие. Звање мастера је стекао на Интернационалном универзитету у Новом Пазару у области економије.

Предавао је као наставник у Медреси Гази Иса-бег и радио као асистент на праву на Интенационалном универзитету у Новом Пазару. Оснивач је Развојно едукативног друштва – РЕД, удружења које је основало БиоСан, ИТСан и чувени Бошњачки ДНК пројекат, чији је координиратор. Обнашао је функцију пројект менаџера на Факултету за исламске студије и заменика председника Републичке изборне комисије.

Полазник је бројних семинара на темама економије, пројект менаџмента, сузбијања екстремизма, едукацијских вештина и медија.

Смрт оца га је затекла на посдиплокским студијама у Истанбулу, након чега је изабран за вд председника странке. Листа Муфтијин аманет – СПП коју је предводио Усаме Зукорлиц је победила на парламентарним изборима 2022. године и освојила већи број гласова него две конкурентске странке заједно.Изабран је за потпредседника Народне скупштине Републике Србије.

Говори босански, енглески и арапски.

Ожењен је и отац четворо деце.

Чланство у одборима

Члан
Одбор за спољне послове
Члан
Одбор за права детета

Питања упућена посланику

Овде можете да погледате сва питања која су упућена посланицима, као и то на колико питања и како је сваки посланик одговорио.

Нажалост нема питања са одговором упућених овом посланику.

Нажалост нема питања без одговора упућених овом посланику.