Слика
Ненад А. Митровић

Ненад А. Митровић

Српска напредна странка
Југ Србије
Бујановац

Биографија

Рођен је 1973. године. Живи у Бујановцу. По занимању је дипломирани економиста.

Одборник је у Скупштини општине Бујановац од 2016. године до данас. Политичку каријеру започео је у Српској радикалној странци, чији је члан био до раскола 2008. године, када је прешао у Српску напредну странку.

Председник је Општинског одбора Српске напредне странке Бујановац.

Ненад Митровић био је народни посланик четири пута до сада. Први пут је постао посланик у шестом сазиву, од 2004. до 2007. године. Након паузе од неколико сазива, поново је изабран за посланика у десетом сазиву, 2014. године, а затим и у наредна два скупштинска сазива, тако да је на функцији народног посланика од 2014. године до данас. У 11. сазиву био је заменик члана Одбора за одбрану и унутрашње послове, Одбора за дијаспору и Србе у региону и Одбора за Косово и Метохију. У 12. сазиву био је члан Одбора за Косово и Метохију, и заменик члана Одбора за одбрану и унутрашње послове и Одбора за контролу служби безбедности. Током 12. сазива на редовним скупштинским заседањима је провео 440 сати, два пута се обратио у пленуму, у постављању посланичких питања није учествовао, као ни у тражењу обавештења и објашњења.

Што се тиче присуства гласањима за акте, присуствовао је 282 пута, и за сваки акт гласао “за”. У 13. сазиву изабран је за посланика као 128. на листи АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – Заједно можемо све, мандат му је потврђен 26.10.2022. године. У 13. сазиву део је посланичке групе Александар Вучић - Заједно можемо све.

Члан је Одбора за уставна питања и законодавство, и заменик члана Одбора за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва и Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања.

Чланство у одборима

Члан
Одбор за уставна питања и законодавство
Заменик члана
Одбор за рад, социјална питања, друштвену укљученост и смањење сиромаштва
Заменик члана
Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања

Питања упућена посланику

Овде можете да погледате сва питања која су упућена посланицима, као и то на колико питања и како је сваки посланик одговорио.

Нажалост нема питања са одговором упућених овом посланику.

Нажалост нема питања без одговора упућених овом посланику.