Слика
Муамер Бачевац

Муамер Бачевац

Социјалдемократска партија Србије
Рашки округ
Нови Пазар

Биографија

Рођен је у Новом Пазару 1977. године, где је завршио основну и средњу школу. Медицински факултет завршио је у Нишу, са просечном оценом 9.60. Специјализацију из интерне медицине, као и ужу специјализацију из кардиологије, завршио је у Београду. Такође у КЦС у Београду, завршио је двогодишњу обуку из интервентне кардиологије. Радио је у Медицинској школи у Новом Пазару и Државном Универзитету у Новом Пазару.

Тренутно је запослен у ЗЦ Нови Пазар на интерном одељењу, одсек кардиологија. У политички живот је ушао 2008. године као одборник СДП-а у локалном парламенту. Обављао је функцију председника градског одбора СДП, а тренутно је на функцији генералног секретара. Шеф је владајуће одборничке групе у локалном парламенту.

Народни посланик у парламенту Републике Србије постао је 2014. године. У августу 2020. године потврђен му је трећи мандат. Члан је Одбора за Европске интеграције као и Одбора за здравље и породицу.

Ожењен је и има четворо деце.

Чланство у одборима

Председник
Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова
Члан
Одбор за здравље и породицу
Заменик члана
Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

Питања упућена посланику

Овде можете да погледате сва питања која су упућена посланицима, као и то на колико питања и како је сваки посланик одговорио.

Нажалост нема питања са одговором упућених овом посланику.

Нажалост нема питања без одговора упућених овом посланику.