Слика
Љубинко Ђурковић

Љубинко Ђурковић

За Краљевину Србију
Рашки округ
Рашка

Биографија

Први пут је изабран за народног посланика у 13. сазиву као 17. на листи ДР МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ - НАДА ЗА СРБИЈУ - Српска коалиција НАДА-Национално демократска алтернатива- Демократска странка Србије (ДСС) - За Краљевину Србију (МОНАРХИСТИ ) - Војислав Михаиловић, мандат му је потврђен 18.10.2022. У 13. сазиву део је посланичке групе НАДА - НОВИ ДСС - ПОКС.

Члан је Одбора за уставна питања и законодавство и Одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко Рођен 1962. године, живи у месту Поцесје, општина Рашка.

Завршио је Војну академију и Генералштабну школу у Београду. По завршетку школовања, најпре је 1985. године био распоређен у Пећ, да би за време рата у Хрватској био премештен у Пакрац. У чину потпуковника Војске Југославије, налазио се на месту команданта другог батаљона 125. моторизоване бригаде Приштинском корпуса током битке на Кошарама 1999. године.

Пензионисан је 2011. године у чину пуковника Војске Србије. Био је потпредседник Покрета за Србију.

На претходним парламентарним изборима учествовао је као нестраначки кандидат на листама Демократске странке Србије и Српског покрета Двери, као и Покрета обнове Краљевине Србије.

Потпредседник је Покрета обнове Краљевине Србије.

Чланство у одборима

Члан
Одбор за уставна питања и законодавство
Члан
Одбор за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво

Питања упућена посланику

Овде можете да погледате сва питања која су упућена посланицима, као и то на колико питања и како је сваки посланик одговорио.

Нажалост нема питања са одговором упућених овом посланику.

Нажалост нема питања без одговора упућених овом посланику.