Слика
Енис Имамовић

Енис Имамовић

Странка демократске акције Санџака
Рашки округ
Нови Пазар

Биографија

Рођен 25. јуна 1984. године у Новом Пазару. Основну и средњу школу је завршио у Новом Пазару. Активно се бавио одбојком као професионални играч (1999-2008.). Био је и капитен тима. Након играчке каријере, кратко је радио и као тренер у свим категоријама у Одбојкашком клубу Нови Пазар. 2003. године започиње студије на Универзитету у Нишу, које је на кратко прекинуо, а потом наставио на Државном Универзитету у Новом Пазару, Департман за Биохемијске науке. Исте године постао је члан Асоцијације Младих СДА Санџака и изабран је за Генералног секретара.

 2008. године постављен је за портпарола, а исте године 5. априла на Шестој редовној изборној скупштини изабран је за члана Главног одбора и потом потпредседника СДА Санџака, задужен за рад са страначким одборима и интерни развој. На Седмој редовној изборној скупштини 2014. године изабран је за члана Главног одбора и потпредсједника Странке задуженог за ресор политике. На парламентарним изборима 6. маја 2012. године изабран је за народног посланика, што је поново потврђено и након избора 16. марта 2014. године.

Мандат му је потврђен и након избора 2016. године. Поново је постао посланик на редовним парламентарним изборима одржаним 21. јуна 2020. године.

Ожењен је супругом Емином.

Чланство у одборима

Члан
Одбор за заштиту животне средине
Заменик члана
Одбор за здравље и породицу

Питања упућена посланику

Овде можете да погледате сва питања која су упућена посланицима, као и то на колико питања и како је сваки посланик одговорио.

Нажалост нема питања са одговором упућених овом посланику.

Нажалост нема питања без одговора упућених овом посланику.