Слика
Драган Николић

Драган Николић

Српска странка Заветници
Југ Србије
Врање

Биографија

Рођен је 10. маја 1960. године. Завршио је Правни факултет и по професији је адвокат, заступао је странке у више случајева који су имали одјека у јавности.

У политици је од 1990. године. Најпре је био извршни секретар Народне радикалне странке Вељка Губерине, затим је прешао у Српску радикалну странку. Више година је био члан Српске радикалне странке, и на њиховој листи освојио је први скупштински мандат.

Био је близак са Сељачком станком Маријана Ристичевића и Странком Српског јединства Борислава Пелевића. Није био формални члан, али је на изборима 2004. наступио на њиховој листи „За народно јединство“.

Према незваничним подацима био је члан и Српског покрета обнове. У новембру 2006. изабран за председника Пчињског одбора Нове Србије, када је та странка била на власти, а оставку је поднео 2009, након чега је ушао у Српску напредну странку. Обављао је најпре послове повереника Окружног одбора Српске напредну странке, а затим је 2011. именован за председника Окружног одбора странке за Пчињски округ. 

2013. године био је учесник сукоба који су кулминирали до распуштања Градског одбора Српске напредне странке у Врању. Био је члан Главног одбора Српске напредне странке. Након 2016. године наступио је период у коме политички није јавно био активан, да би се 2021. поново појавио у медијима као представник Српске странке Заветници.

Тренутно је потпредседник Извршног одбора Српске странке Заветници и председник Окружног одбора ове странке у Врању.

Чланство у одборима

Члан
Одбор за уставна питања и законодавство
Заменик члана
Одбор за пољопривреду, шумарство и водопривреду

Питања упућена посланику

Овде можете да погледате сва питања која су упућена посланицима, као и то на колико питања и како је сваки посланик одговорио.

Нажалост нема питања са одговором упућених овом посланику.

Нажалост нема питања без одговора упућених овом посланику.