Svoja pitanja, probleme i potrebe, građani juga Srbije izložitli su poslanicima srpskog Parlamenta u subotu od 13 do 15 sati na Trgu kralja Milana u Nišu. Na ovom svojevrsnom “raportu” biračima prisustvovalo je 4 poslanika opozicije i 1 vladajuće većine. Veliki broj građana iskoristio je lepo vreme i priliku da se lično obrati poslanicima. Miloš Bošković, Predrag Jelenković. Goran Ćirić, Milan Lapčević i Dušan Milisavljević stpljivo su slušali svoje sugrađane i trudili se da im odgovore na sva pitanja koja su imali.

„Najveći problem je što narodni poslanici nekada glasaju direktno protiv svog grada, da li su u pitanju neka sredstva ili nešto drugo, oni moraju da glasaju, onako kako im stranka naložii. I tu se javlja najveći problem“ – saopštio nam je je dr Dušan Milosavljević.

Mnogi građani ne znaju koje su nadležnosti poslanika tako da je mnogo zahteva gde građani traže zaposlenje za sebe ili decu, gde poslanici ne mogu da im pomognu, kažu u organizaciji Proaktiv koja sprovodi projekat MojPoslanik.rs u okviru kog građani mogu da postave pitanje bilo kom poslaniku sa juga Srbije putem onlajn platforme www.mojposlanik.rs