Конференција Мој посланик 2023

Слика
Конференција Мој посланик 2023
2 минута

Колико су народни посланици активни и на који начин представљају грађане у Скупштини? Шта је добро, а шта може боље? Ко су најактивнији посланици, а ко се не јавља за реч у Скупштини? О овим темама разговарамо на традиционалној годишњој конференцији платформе Мој посланик, која се одржава у уторак 30. маја од 11 сати у хотелу Амбасадор у Нишу.

Организација Проактив, са својим партнерима активно прати рад 46 посланика у актуелном сазиву парламента са територије јужне, источне Србије, Расинског и Рашког округа. На конференцији ће бити додељене награде најактивнијим посланицима из свих региона, а поред тога биће речи о важним темама.

На првом панелу у фокусу су Млади у парламенту. Да ли их и колико има, јесу ли активни, колико се њихов глас чује и уважава? О овим темама разговараће Миљана Пејић из Кровне организације младих Србије; Вукашин Гроздановић из ОПЕНС-а и Ђорђе Станковић, народни посланик.

Други панел доноси нам тему женске солидарност и важна питања која су тичу учешћа жена у политичком животу, међусобоне подршке и разумевања као и одговора на насиље, било да је оно вербално, физичко или неког другог типа. Своје виђење изнеће Маја Каменов из Одбора за људска права Ниш, Бојан Клачар из ЦЕСИД-а и Сања Јефић Бранковић, народна посланица.

Слика
Конференција Мој посланик 2023

На крају конференције биће додељене награде посланицима са највећим бројем обраћања у Скупштини, од формирања новог Сазива до данас.

Мој посланик је платформа која има за циљ да унапреди комуникацију грађана и изабраних народних посланика и да укаже на значај разумевања и доброг односа између њих. Грађани имају могућност да посланицима укажу на проблеме, поставе питања посредством платформе и да дају предлоге посланицима у вези са важним темама које се тичу њихове локалне заједнице.

Платформу воде организација Проактив из Ниша и партнери ТОЦ из Зајечара, Едукативни центар Крушевац и Урбан Ин из Новог Пазара.

Повезано са