U subotu 21. oktobra od 13 do 15 časova na trgu Kralja Milana u Nišu organizacija civilnog društva Proaktiv predstaviće nastavak projekta Moj poslanik.

Mojposlanik.rs je mesto na internetu gde građani mogu da postave pitanja svojim poslanicima. Svi građani koji žele da porazgovaraju sa poslanicima mogu to učiniti tada. Takođe pripremili smo i zanimljivu igru kojom želimo da postaknemo građane da budu informisaniji ko su poslanici koji ih predstavljaju u Parlamentu.

Moderni parlament, za koji se mi zalažemo, je organizacija vlasti u kojoj su građani direktno uključeni u donošenje odluka, a preko svojih poslanika odlučuju o svojim potrebama i interesima od značaja za svakodnevni život. Nedostatak informacija predstavlja veliki problem. Informisanost je preduslov građanskog aktivizma, a vizija naše organizacije je Srbija proaktivnih građana! Trenutna situacija je poražavajuća. Građani zapravo i ne poznaju svoje poslanike. Hajde da se upoznamo kroz ovaj projekat.

Svoje prisustvo do sada su potvrdili narodni poslanici: Milan Lapčević, Goran Ćirić, Dušan Milisavljević, Predrag Jelenković i Miloš Bošković.