U subotu 27. marta 2021. godine u organizaciji OCD ’’Proaktiv’’ i platforme ’’Moj poslanik’’ održana je II nacionalna Konferencija ’’Moj poslanik’’, na temu učešća građana u procesu donošenja odluka, zastupljenosti poslanika iz regiona južne Srbije, Istočne Srbije, Rasinskog i Raškog okruga, kao i učešćca mladih u radu parlamenta. Usled važečih antiepidemijskih mera u Srbiji, Konferencija je održana u online formatu sa direktnim prenosom na online kanalima komunikacije putem livestream-a.

Cilj konferencije je nastavak dijaloga o prostoru za unapređenje učešća građana u donošenju odluka, temi koju je veliki broj građana prepoznao kao važnu, kao i o jačanju saradnje između izabranih predstavnika u parlamentu i građanskog društva, koja je od velike važnosti za dalji razvoj i unapređenje demokratskih procesa u Srbiji. Na samom početku Konferencije, predstavljeni su rezultati u svim regionima o radu platforme u protekloj godini, I tom prilikom podeljene su sve informacije koje nisu dovoljno zastupljene u medijima a tiču se uključivanja svih građana u procesu donošenja odluka. 

U daljem radu Konferencije održane su dve panel diskusije. Tema prve panel diskusije bila je Kako poslanici predstavljaju svoje regione kroz komunikaciju sa građanima? Mogući modeli unapređenja a govornici na ovim panelima bili su narodna poslanica Sanja Jefić Branković, Lidija Radulović iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost i Milan Zirojević iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju. U okviru drugog panela, na temu Moj mladi poslanik – Uloga mladih poslanika u parlamentu govorili su Stefan Đorđević iz Krovne organizacije mladih Srbije, Miloš Bošković bivši narodni poslanik i Uroš Živković iz Nacionalnog Saveta za mlade. 

U završnom delu programa Konferencije, dodeljene su nagrade za najaktivnije poslanike i to narodnom poslaniku Miliji Miletiću kao najaktivnijem poslaniku iz Južne Srbije a kao najaktivniji poslanik iz Raškog Upravnog okruga, nagradu je dobio i putem video poruke učesnicima i javnosti se obratio narodni poslanik Enis Imamović. Nagrade će naknadno biti dodeljene i narodnim poslanicima Zoranu Tomiću iz Rasinskog Upravnog okruga i Mladenu Boškoviću iz regiona istočna Srbija koji su bili sprečeni da prisustvuju Konferenciji.