U Nišu je počelo prikupljanje potpisa za niz inicijativa koje je pokrenuo poslanik Milija Miletić. Nakon jučerašnje konferencije za medije poslanik Miletić danas je govorio za platformu mojposlanik.rs o razlozima kao i važnosti inicijativa.

Kao što je predstavljeno na konferenciji u pitanju su 3 inicijative
1. Inicijativa za izmenu projekta i izmeštanje naplatne rampe sa malčanske petlje na deo novog auto-puta iznad Proseka.
2. Inicijativa za hitnu rekonstrukciju lokalnog puta od Vrežinskog bulevara do malčanske petlje
3. Inicijativa za hitno rekonstruisanje pruge Niš–Zaječar.

Poslanik Miletić je u razgovoru istakao da ovo nije ništa novo, i da o ovim temama govori unazad već dve godine. Takođe je istakao ozbiljnost problema do kojih može doći, a kao primer je naveo prevrtanje cisterni sa amonijakom na trasi pruge kojoj je potrebna hitna rekonstrukcija, posebno imajući u vidu da se još 2007. godine razmatralo ukidanje saobraćaja na datoj trasi.
Inicijativa za izmeštanje naplatne rame je od egzistencijalnog značaja za sam grad. Poslanik Miletić postavlja pitanje, zašto bi se Niš zatvorio naplatnim rampama sa svih strana kada je pre skoro 2 godine naplatna rampa u Beogradu pomerena na oko 30km od samog grada. Ovo bi stvorilo dodatne probleme i značajno otežalo prilazak gradu ljudima iz regiona ali i povećalo troškove putovanja. Takođe loše bi uticalo i na turizam pre svega Niške banje koja i ovako ima dovoljno problema. Miletić inicijative podnosi kao narodni poslanik koji u potpunosti podržava politiku vlade i poziva sve narodne poslanike sa juga Srbije da mu se pridruže jer je ovo važno ne samo za Grad Niš koji je regionalni centar već i ostale gradove u okruženju ali pre svega za sve građane koji žive u jugoistočnoj Srbiji.
Na kraju, poslanik je pozvao građane da podrže svojim potpisom inicijativu, svi zainteresovani mogu dati podršku do 25. februara u Knjaževcu, Svrljigu, Nišu i Zaječaru na pultu inicijative. U Nišu će se potpisi prikupljati svakodnevno u Obrenovićevoj ulici kod TC Kalča u periodu od 10h do 12h. Dok će u subotu građani moći da podrže inicijativu i u Parku Svetog Save kao i kod Durlanske pijace.
Poslanik Miletić će inicijative predstaviti u Narodnoj skupštini Republike Srbije u formi poslaničkog pitanja iza kojeg se nada da će potpisima stati više od 25.000 građana.

Poslanik je pozvao građane da mu postavljaju pitanja na našoj platformi jer će rado odgovoriti i učestvovati u diskusiji. Pitanja možete postaviti na linku.