ŽARIĆ KOVAČEVIĆ JELENA

Srpska napredna stranka, Niš

Biografija

Rođena 02.05.1981.godine u Nišu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, na kome je kasnije stekla zvanje master pravnih nauka. Po zanimanju je advokat. Radila je kao advokat do 2012. godine, kada je postavljena za zamenicu Sekretara Skupštine grada Niša.

Od juna meseca 2016. godine je narodna poslanica, u prvom mandatu. Članica je Srpske napredne stranke, članica Glavnog odbora i Gradskog odbora SNS Niš, gde vodi Savet za socijalna pitanja. Živi u Nišu.
Nakon redovnih parlamentarnih izbora u junu 2020. godine, potvrđen joj je drugi mandat narodne poslanice.
Pročitajte više

Članstvo u odborima

 • Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo (predsednik)
 • Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu (član)

Postavite pitanje poslaniku

  Najnovije vesti

  Pitanja i odgovori

  Jelena Žarić Kovačević

  Da li je istina i ako jeste, kada će biti isplaćena 13. penzija u Beogradu i zašto nema za ostale gradove?

  Informacije koje ja imam govore da u Beogradu neće biti isplaćena 13. penzija.

  Izvinite što Vam smetam, ali nemam drugog izlaza jer mislim da mi možete pomoći u mojoj situaciji. Smatram da ste uvažena u društvu i po obrazovanju i položaju i zato Vas molim da mi pomognete jer se zaista nalazim u teškoj i bezizlaznoj situaciji. Živim u Bujanovcu sa samohranom majkom (otac mi je umro), koja je penzioner. Završila sam fakultet u roku, uz mnoga odricanja, a sada kada hoću i treba da radim, ne mogu da nađem posao nigde. Obišla sam sve u Bujanovcu i Vranju, podnosila molbe i slala u vezi posla, ali posao ne mogu da nađem, a nema i ko da mi pomogne. Diplomirala sam na PMF-u – Diplomirani turizmolog, ali u Bujanovcu nema posla. Inače sam član SNS, ali je u Bujanovcu druga situacija, kako i sami znate, smatram da mi Vi možete izaći u susret da se zaposlim. U Bujanovcu se gubi sve više pojam o vremenu, jer su dosta mladi otišli, ipak polažem veliku nadu u Vas za pomoć. Nadam se Vašem odgovoru.

  Kako nisam iz Bujanovca, niti imam uticaj na zapošljavanja, konsultovala sam se oko Vaseg problema sa kolegom iz Bujanovca. Prenela sam mu problem i pošto ste naveli da ste član SNS-a, mogu samo da Vam preporučim da se javite u Opštinski odbor SNS-a Bujanovac i porazgovarate sa njima. Pozdrav.

  Jelena imam jednu veliku molbu u vezi sina pa ako nije problem da mi pošalješ na mejlu tvoj telefon kako bih ti objasnila o čemu se radi. Molim te Jelena vrlo je hitno.

  Gospođi možete dati moj broj telefona. Sećam se o kome se radi.

  Molim Vas obezbedite mi lični kontakt sa Ženskom parlamentarnom mrežom i državnim sekretarom u MUP-u

  Poštovani, gospođi možete dati moj mail da mi posalje temu za razgovor i kontakt sa Ženskom parlamentarnom mrežom, jer sam i sama član iste, pa ću onda proslediti koordinatorkama Ženske parlamentarne mreže. Što se tiče kontakata za MUP, podaci na sajtu MUP0-a su zvanični i oni se koriste za kontaktiranje bilo koga iz MUP-a.

  I na dalje Vam stojim na raspolaganju. Pozdrav!

  Molimo Vas za kontakte, Ženske odborničke grupe u Nišu, kako bi smo uspostavile saradnju i zakazale sastanak sa Vama i ostalim odbornicama na kojoj bi razgovarale o neadekvatnoj primeni Konvencije Saveta Evrope za zaštitu žena od nasilja u Nišu i diskriminacije SOS telefona na romskom i srpskom jeziku koji ovu uslugu pruža kvalitetno već 12. godina i ima 5.300 korisnica do sada.

  Ženska odbornička mreža funkcioniše već godinu dana na nivou Skupštine grada, ali i na nivou svih Skupština opština. Koordinatorke se menjaju na određeni period i zbog toga predlažem da je najbolje kontaktirati Sekretara Skupštine grada i na taj način dobiti prave informacije, kako bi zakazivanje sastanka bilo lakše. Što se tiče mog kontakta, gospođa Sacipović ga ima i stojim na raspolaganju.