Одржана годишња конференција платформе Мој посланик

Слика
Konferencija Moj poslanik 2023
1 минут

Организација Проактив традиционално са својим партнерима организује годишњу конференцију Мој посланик, на којој се говори о важним темама и раду посланика у претходних годину дана. Ове године две најважније теме биле су Млади у парламенту и Женска солидардност. 

На конференцији која је одржана у хотелу Амбасадор организована су два панела, а поред тога додељене и награде за најактивније посланике из четири региона које покрива платформа Мој посланик. 

Најактивнији посланици, са највише обраћања у Скупштини од формирања новог сазива до маја ове године, по регионима су: 

Југ Србије: Тамара Миленковић Керковић 

Исток Србије: Радован Арежина 

Расински округ: Срђан Миливојевић 

Рашки округ: Јахја Фехратовић 

Конференција Мој посланик сваке године окупља представнике организација, институција, грађане и народне посланике, са циљем да се разговара о актуелним темама и инсистира на бољој комуникацији између грађана и изабраних народних посланика. 

На овогодишњој конференцији, о теми младих у парламенту и њиховом учешћу у политичком животу разговарали су Миљана Пејић из Кровне организације младих Србије, Вукашин Гроздановић из организације ОПЕНС и Сања Стевановић, политичка активисткиња Нове генерације. 

Слика
Конференција Мој посланик - Млади у парламенту

О женскоj солидарности своје ставове изнеле су Тамара Миленковић Керковић, народна посланица; Маја Каменов из Одбора за људска права Ниш, као и Бојан Клачар из ЦЕСИД-а. 

Платформу воде организација Проактив из Ниша и партнери ТОЦ из Зајечара, Едукативни центар Крушевац и Урбан Ин из Новог Пазара.

Погледајте у наставку како је изгледала конференција кроз видео. 

Повезано са