Конференција Мој Посланик

Слика
Конференција Мој Посланик
2 минута

У суботу 27. марта 2021. године у организацији ОЦД ’’Проактив’’ и платформе ’’Мој посланик’’ одржана је ИИ национална Конференција ’’Мој посланик’’, на тему учешћа грађана у процесу доношења одлука, заступљености посланика из региона јужне Србије, Источне Србије, Расинског и Рашког округа, као и учешћца младих у раду парламента. Услед важечих антиепидемијских мера у Србији, Конференција је одржана у онлине формату са директним преносом на онлине каналима комуникације путем ливестреам-а.

Слика
Конференција Мој Посланик

Циљ конференције је наставак дијалога о простору за унапређење учешћа грађана у доношењу одлука, теми коју је велики број грађана препознао као важну, као и о јачању сарадње између изабраних представника у парламенту и грађанског друштва, која је од велике важности за даљи развој и унапређење демократских процеса у Србији. На самом почетку Конференције, представљени су резултати у свим регионима о раду платформе у протеклој години, И том приликом подељене су све информације које нису довољно заступљене у медијима а тичу се укључивања свих грађана у процесу доношења одлука.

У даљем раду Конференције одржане су две панел дискусије. Тема прве панел дискусије била је Како посланици представљају своје регионе кроз комуникацију са грађанима? Могући модели унапређења а говорници на овим панелима били су народна посланица Сања Јефић Бранковић, Лидија Радуловић из Београдског фонда за политичку изузетност и Милан Зиројевић из Националне коалиције за децентрализацију. У оквиру другог панела, на тему Мој млади посланик – Улога младих посланика у парламенту говорили су Стефан Ђорђевић из Кровне организације младих Србије, Милош Бошковић бивши народни посланик и Урош Живковић из Националног Савета за младе.

Слика
Конференција Мој Посланик

У завршном делу програма Конференције, додељене су награде за најактивније посланике и то народном посланику Милији Милетићу као најактивнијем посланику из Јужне Србије а као најактивнији посланик из Рашког Управног округа, награду је добио и путем видео поруке учесницима и јавности се обратио народни посланик Енис Имамовић. Награде ће накнадно бити додељене и народним посланицима Зорану Томићу из Расинског Управног округа и Младену Бошковићу из региона источна Србија који су били спречени да присуствују Конференцији.

Повезано са