U periodu avgust 2016 – avgust 2017 merili smo broj obraćanja 22 narodna poslanika iz 9 gradova i opština sa juga Srbije u Narodnoj skupštini. Došli smo do jako interesantnih podataka.

Najaktivniji poslanici su Ćirić, Lapčević i Miletić koja su se zajedno obratila 172 puta od ukupnih 252 obraćanja što čini više od 68% obraćanja poslanika sa juga Srbije. Jedan od aktivnijih poslanika je svakako i Milisavljević koji je u periodu od 21.aprila 2017 do kraja avgusta 2017. imao 9 obraćanja. Poslanica čiji mandat je takođe počeo kasnije je Ivana Dinić. Mandat poslanici Dinić počeo je 28.decembra.2016. godine, i do kraja avgusta nije zabeležila obraćanje za skupštinskom govornicom ali je aktivna na zasedanjima odbora. Pored Ivane zabeležili smo da još dvojica poslanika u periodu avgust 2016 – avgust 2017 nisu imala obraćanje za skupštinskom govornicom. Reč je o poslaniku iz Vranja Slaviši Bulatoviću i poslaniku iz Niša Miloradu Hadži Stošiću.

Pozitivno je što su poslanici nastavili da se javljaju za reč, što treba da ohrabri građane da preko platforme mojposlanik.rs postave pitanje poslanicima.