Ко су најактивнији посланици са југа Србије у 2018?

Слика
Ко су најактивнији посланици са југа Србије у 2018?

Ненад Стојановић

Ненад Стојановић

2 минута

Свако обраћање у скупштини даје могућност посланицима да се чује и реч грађана у парламенту. Циљ платформе mojposlanik.rs је да омогући грађанима да се преко изабраних посланика са југа Србије њихова реч чује, и то је нешто по чему се наш регион разликује од других.

Посланици са југа Србије били су активнији у 2018. години у односу на претходну. Сви посланици са југа Србије били су за говорницом у Народној скупштини, њих 21 заједно имали су укупно 814 обраћања што је у просеку 39 обраћања по посланику. Дванаесторо се обратило више од 39 пута док је осталих девет испод тог просека. Посланик са најмање јављања у 2018. години је Хаџи Милорад Стошић са укупно 3 обраћања у току целе године, прате га Фатмир Хасани са 6 и Новица Тончев са 7 обраћања и то су једини посланици са југа Србије који имају једноцифрен број обраћања. 

Велики напредак у току године остварио је посланик из Врања, Булатовић Славиша који је до 02. Априла имао 0 (нула) јављања, и који је у целој прошлој години имао 0 јављања, 2018. је завршио са 31 обраћањем за говорницом у парламенту.

Битно је истаћи да је најактивнији посланик са југа Србије посланица из Ниша Јелена Жарић Ковачевић са 93 обраћања, што је позиционира на 18. место свих посланика.

Поређења ради, најактивнији посланик у Народној скупштини Републике Србије има 385 обраћања, док је збир три најактивнија посланика са југа Србије 236.

Други по броју обраћања од посланика са југа Србије је посланик из Ниша Горан Ћирић са 72 обраћања, док треће место заузима посланик из Сврљига Милија Милетић са 71 обраћањем у 2018. години.

Слика
Ко су најактивнији посланици са југа Србије у 2018?

Повезано са