Obraćanje poslanika na sednicama skupštine predstavlja glas građana u parlamentu. 

Poslanici sa juga Srbije i ostalih reona koje platforma “Moj Poslanik“ prati, bili su aktivni u Narodnoj skupštini u period od septembra do decembra 2020. godine, kada je zvanično krenuo sa radom novi saziv Narodne skupštine. Similarnost sa 2019. godinom se ogleda u tome što i sada imamo četvoro poslanika koji se nijednom nisu javili za reč u ovom periodu.

Prosečno, poslanik sa juga Srbije u periodu septembar – decembar 2020. godine, obratio se približno 4 puta na sednicama skupštine. Sedmoro poslanika je bolje od proseka, dok su ostali daleko ispod.

Najaktivniji narodni poslanik sa juga Srbije je poslanik Šaip Kamberi iz Bujanovca, sa 20 obraćanja tokom ovog perioda. Odmah za njim sledi poslanica Jelena Žarić Kovačević iz Niša, sa 11 obraćanja za skupštinskom govornicom, dok je na trećem mestu po aktivnosti na sednicama Narodne skupštine poslanik iz Svrljiga , Milija Miletić, takođe sa 11 obraćanja.

Četvoro poslanika ostalo je nemo u skupštini u ovom periodu, a reč je o Slađani Nikolić iz Babušnice, Branimiru Spasiću iz Lebana, kao i Momiru Stojilkoviću i Slaviši Bulatoviću, obojica iz Vranja. Ono što je karakteristično za svo četvoro poslanika je da su deo vladajuće većine.

Ukupno na kraju ovog periodu, svi poslanici sa juga Srbije govorili su 100 puta na sednicama Narodne skupštine Republike Srbije.