Kako prenosi portal plusoniline.rs Radmilo kostić podneo je ostavku 19.10.2016.god na mesto poverenika Povereništva Srpske napredne stranke u Pirotu.

Danas pre podne, dogodilo se ono o čemu se ovih dana ,,glasno ćutalo,,. Radmilo Kostić, dosadašnji poverenik Povereništva Srpske napredne stranke u Pirotu, mejlom je obavestio Izvršni odbor da podnosi neopozivu ostavku na mestu poverenika. Iz Beograda je veoma brzo stigao, rekli bi, očekivani odgovor da se OSTAVKA RADMILA KOSTIĆA PRIHVATA!

Nemamo informaciju o detaljima sadržaja ostavke, ali javnost je je dobro upoznata da u poslednje vreme u Povereništvu odnosi nisu dobri, da ima podela na nekoliko grupa i da veoma često dolazi do žučih rasprava. Još uvek je rano govoriti o novom povereniku, kao što se još uvek ne zna kada će konačno biti organizovani izbori u Srpskoj naprednoj stranci u Pirotu. Iako nema neke direktne veze, indikativno je da je nedavno smenjena i Jelena Kostić, supruga Radmila Kostića, sa mesta direktora Nacionalne službe zapošljavanja. Kako nezvaničlno saznajemo Dragan Todorović, jedan od bliskih saradnika ministra za rad i zapošljavanje Aleksandra Vulina, postavljen je nedavno za državnog sekretara. U gradu su ,,kolale priče,, da je došlo do ,,razlaza,, izmedju Kostića i Todorovića !!! Da li je i taj detalj uticao na smenu!!?? Novi direktor Nacionalne službe je Dragan Jenačković, koji je na ovom mestu bio pre nekoliko godina.