Pored redovnih i vanrednih sednica koje se održavaju u Parlamentu, bitan deo rada Narodne Skupštine su i skupštinski odbori o kojima više možete čuti u videu ispod.

Poslanici sa juga Srbije koji ne mogu doći do reči na sednicama Skupštine imaju više mogućnosti da iskažu svoje mišljenje na sednicama odbora, a samim tim i da se glas građana čuje u Skupštini.

Dva najaktivnija odbora u Julu mesecu 2018. godine u Narodnoj Skupštini Republike Srbije sa po 3 održane sednice bila su: Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, u kojima su članovi i zamenici članova osmoro narodnih poslanika sa juga Srbije. U Odboru za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja članovi su Darko Laketić i Goran Ćirić, kao i Žarko Bogatinović u svojstvu zamenika člana. U Odboru za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava članovi su Milan Lapčević koji je i zamenik predsednika odbora, Olivera Pešić i Goran Ćirić dok su u svojstvu zamenika članovi Radmilo Kostić i Slaviša Bulatović.