Narodni poslanik Milija Miletić održao je konferenciju za štampu gde je pokrenuo inicijativu za izmenu projekta i izmeštanje naplatne rampe sa malčanske petlje na deo novog auto-puta iznad Proseka.
Takođe, u zahtevu upućenom gradonačelniku Niša traži se hitna rekonstrukcija lokalnog puta od Vrežinskog bulevara do malčanske petlje i hitno rekonstruisanje pruge Niš–Zaječar. Poslanik Miletić je naveo da nijedan ulaz u Beograd nema naplatnu rampu, pa traži da se ona ne postavlja ni na ulazu u Niš.
“Vrednost rekonstrukcije bila bi 150 miliona dinara. To je oko 6km i bitno je za egzistenciju svih nas. Imaćemo problem, Grad Niš će imati problem. Veliki je broj udarnih rupa, cepaju se gume, izađe policija napravi zapisnik, Grad Niš kao vlasnik ima obavezu da isplati štetu.” Izjavio je poslanik Miletić

Posebno se osvrnuo na problem sa ispadanjem cisterni na pruzi Niš – Zaječar.
“Osovinsko opterećenje bilo je 18 tona. Unazad mesec i po dana ili dva, promenjen je pravilnik u Železnicama Srbije gde je umesto 18 tona opterećenja stavljeno 22, 5 tona. Ne znam na osnovu čega je to napravljeno, baš me zanima. Pruga ostala u lošem stanju, a povećano opterećenje”

Poslanik Miletić uvek je dostupan građanima na našoj platformi. Pitanja poslaniku možete poslati putem linka