Lokalni izbori u Negotinu održani su 17. Oktobra 2021. Godine. Na glasanje je izašlo 39,81% upisanih birača ili ukupno njih 14.855 od 37.313 upisanih u birački spisak. Procenjuje se da je razlog za ovako malu izlaznost činjenica da se vise od 10.000 građana nalazi na privremenom radu u inostranstvu. Građani Negotina birali su  lokalne predstavnike vlasti na 72 biračka mesta. U odnosu na predhodne vanredne lokalne izbore u Negotinu koji su održani 2017. godine sada ima skoro 2200 manje upisanih glasača. 

Izborni dan u Negotinu obeležila su međusobna prepucavanja predstavnika izbornih lista Srpske Napredne Stranke i Narodne stranke. Povereništvo SNS u Negotinu oglasilo se saopštenjem u kojem navodi da su aktivisti i članovi NS na vise biračkih mesta zastrašivali birače i ‘’ometali process glasanja’’, ‘’otimali spiskove građana koji nisu u mogućnosti da glasaju na biračkom mestu’’, ‘’iste su cepali želeći da na taj način onemoguće građane da ostvare svoje građansko pravo da glasaju’’. U NS ističu da su njihovim privedenim članovima uručeni ‘’pozivi na kojima stoji da pozvano lice mora da se javi odmah’’. Ističu da su njihovi aktivisti, članovi biračkih odbora i izborne komisije privođeni samo zato što su pokušali da ‘’osujete izbornu krađu’’. Tvrde da su privedeni bez ikakvih osnova, „samo da ne bi bili na biračkim mestima“,Oni smatraju da su privedeni kako ne bi mogli da kontrolišu izborni proces.

Uporedo je trajala i kampanja za bojkot lokalnih izbora koju je sprovodila većina stranaka opozicije. ‘’Demokratska stranka’’, ‘’Stranka slobode i pravde’’, ‘’Narodni radikalni sabor’’, grupa građana ‘’Negotin bez diktature’’ ‘’Vlaška stranka’’, i ‘’PUPS’’. 

U lokalnim medijima, regionalnoj TV Istok i lokalnnoj TV Trans nije bilo prostora za predstavnike sa opozicione liste. Pretežni deo kampanje odvijao se na društvenim mrežama sa portala i web stranica samih stranaka kao i  kroz objave i ostale aktivnosti njihovih pristalca na internetu. Osim na društvenim mrežama, predizborna kampanja se odvijala i ‘’na terenu’’ – na javnim mestima u opštini Negotin – trgovima, pijacama i vašarima. 

Nakon završetka glasanja ukupno je bilo 3,94% nevažećih listića. Predstavnici Narodne stranke izjavili su da su uvidom u glasački material utvrđeno da je na 80% nevažećih listića zaokružena i lista ove stranke a da su na pojedinim biraćkim mestima bilo i vise od sto nevažećih listića

Predsednik liste Narodne stranke iz Negotina Krsta Stanković Njenjulović izjavio je da je OIK onemogućavala organizaciju OFID da bude prisutna na negotinskim izborima. Prema njegovim rečima, njima je prvo dozvoljeno da imaju 61 posmatrača, ali je OIK odlučila da, zbog epidemije koronavirusa, OFID može da ima samo tri posmatrača, što, kako je ocenio, znači da posmatrača praktično i nema.

Ispod cenzusa su ostale tri liste za koje su ukupno glasala 752 glasača. 

Izveštaj o ukupnim rezultatima izbora za odbornike SO Negotin:

http://www.negotin.rs/resources/izbori_2021/novo/Izvestaj_o_rezultatima_izbora_2.doc